Medicinsk laserbehandling
Medicinsk laser (även kallat biostimulerande laser eller lågeffektlaser) är en behandlingsmetod för akuta och långvariga smärttillstånd, såsom t ex nacksmärta, ländryggssmärta, knäartros, tennisarmbåge, carpaltunnelsyndrom, akillessenebesvär och olika typer av idrottsskador.
Inga kontraindikationer finns. Behandlingen går snabbt och känns oftast inte alls. Oftast märker man behandlingsresultat efter 3-5 gånger.
Vad är då medicinsk laserbehandling?
Till skillnad från kirurgisk och estetisk laser, där effekten bygger på värmeutveckling som gör att man kan skära och bränna med lasern, stimulerar den medicinska lasern processer i kroppens celler som påskyndar läkning och lindrar smärta.
Medicinsk laser har en förmåga att tränga igenom huden och dess energi hamnar på insidan av kroppen. Energin ger upphov till så kallade fotokemiska processer i kroppens celler. Mikrocirkulationen stimuleras, och forskning visar att man aktiverar kroppens egen läkning av inflammationer bland annat. Blod- och lymfcirkulation ökar, vilket innebär snabbare läkningsprocess; det egna immunförsvaret aktiveras. Laser har lugnande effekter, det är smärtlindrande och ger ofta en avslappning i spända muskler.